La Familia

Nå er det lenge siden det har vært noe aktivitet på denne siden. Heldigvis har det ikke manglet på grilling i denne perioden. Samtidig som erfaringen har økt de siste årene så har også vært en utvikling i verktøyet jeg har til rådighet økt. Tidligere hadde jeg kun en kulegrill, noe som i seg selv er nok til å gjøre det meste. Alt fra vanlig grilling, til pizza og barbecue. På godt og vondt, så krever det litt mer arbeid når man kun har kulegrill, for å oppnå samme resultat som man får av mer tilpassede verktøy. Misforstå meg rett, jeg synes det er gøy å jobbe med grillen for å oppnå rett temperatur. Men som en håndverker ville sagt, godt verktøy er halve jobben. I dag består BeerBQ Palace la familia av en kulegrill, en pizzaovn og en smoker. Pizzaovnen har jeg fått god kontroll på, når det kommer til smokeren så har jeg kun hatt den ca 1 måneds tid. Der er det masse nytt å lære og det er halve morroa.

Familiemedlemmene

Tja, skal vi ta en liten titt på medlemmene i La Familia?
Weber Performance 57
Da den gode gamle gassgrillen takket for seg, ble jeg inspirert av en kollega til å kjøpe kullgrill, nærmere bestemt en Weber Performance 57. Denne har jeg hatt siden rundt 2014, og laget mye god mat på den. Alt fra fløtegratinerte poteter, pizza, tomahawk, spareribs, al pastor til eplekake. Denne grillen kommer fortsatt til å et kjærkommet medlem av familien.
Ooni Koda 16
I 2023 ble vi bitt av pizzastormen som raste. Vi vurderte sterkt om vi ville går for vedfyrt eller gassdrevet pizzaovn. Skal ikke nekte for at jeg var mest fysen på en skikkelig vedovn, for den har sin egen sjarm. Men så tok fornuften overhånd og valgte sto mellom en enkel vedfyrt pizzaovn og en gassfyrt. Med tanke på hvor kort tid en pizza er inne i ovnen, så falt valget på en Ooni Koda 16. Et valg vi ikke har angret på. Foruten pizza, benyttes den også til å steke naanbrød. Etter å ha brukt pizzaovnen en stund, og erfaringen og kunskapen økte, så vil man gjerne ta det litt videre, i den sammenheng, så ble en Biscotto-stein satt på ønskelisten. Og heldig som jeg er, så syntes fruen det var en fin gave til jul. Så nå har jeg utstyrt pizzaovnen med en Biscotto-stein kjøpt via Bakerovner.no
Traeger Pro 780 D2
I mange år har jeg vært frem og tilbake om jeg ønsker å kaste meg på smoker-kjøret. Jeg har jo ved flere anledninger kjørt barbecue på min gode gamle kulegrill og få gode resultater. En av grunnene til at jeg har holdt igjen, er inngangskostnaden. For det er ikke å stikke under en stol at en smoker koster sine kroner. Hva var det som vippet meg over? Vel når jeg fylte 50, så ble jeg "tvunget", da jeg fikk en smoker i gave. Det skal sies at den jeg fikk var et beist av en smoker. Jeg var nesten nødt til å utvide plattengen for å få plass til den, så jeg var nød til å bytte den inn. Etter nøye vurderinger og budsjett, så endte jeg opp på en Traeger Pro 780 D2 fra BBQshop.no. Etter å ha brent meg en gang, da beholderen gikk tom for pellets og jeg måtte kjøre både nedstengings- og oppstartsprossedyren midt i barbecuen, endte jeg med å investere i en pellets sensor, som gjør det mulig å følge med på beholdningen og fylle på ved behov.