Mozzarella-meatballs

Er det lov å si at man innimellom blir litt «lei» av å grille det «vanlige», som pølser, burgere, koteletter, biff etc.? Vel lov eller ikke, jeg har hvert fall et behov for å eksperimentere litt når det kommer til mat. Ikke det største eksperimentet dette her, men det er ikke så ofte jeg ser at folk har gått løs på meatballs i diverse grill og barbecue-forumer heller. Jeg fikk lyst til å lage meatballs og jeg fikk lyst til å grille dem, sammen med sausen.

Prosessen
Klargjøring av meatballs

Jeg har testet ut dette en gang tidligere, og tenkte at det var på tide å gjøre et nytt forsøk. Nå med mer erfaring og nye «ferdigheter». Har ikke noe fast oppskrift på meatballs, men vet hva som skal være i dem av basisvarer. Denne gangen fikk jeg lyst til å prøve å fylle de med mozzarella. Så da var det bare å gyve løs på kjøttdeigen (600g), med salt, pepper, røkt paprika, basilikum (fersk og krydder), hvitløk, brødsmuler, 1 egg, og sikkert litt annet snacks jeg ikke kommer på i farten. Når alt dette var godt blandet inn i kjøttdeigen, var det på tide å lage dem.

Ferdige meatballs

Et glass med vann og en skje ble gjort klar. En godt fylt skje, var perfekt mengde kjøttdeig. Så la jeg kjøttdeigen godt i hånda, presset en liten grop i deigen, før jeg la mozzarella-biten i midten og brette deigen over, før jeg rullet den lett i hendene til en ball. 18 ganger senere var de klare.

Saus

Selv om sausen skal på grillen (for å få litt av røyksmaken), så ble den laget i forkant. Den består av finhakket løk og hvitløk, hermetiserte moste tomater, basilikum, lime, salt, pepper, rosmarin og timian.

Først freses løk og hvitløk, så deles tomatene i to, og freses sammen med løken. Deretter tilsettes hermetiserte tomater og resten av krydder og urter. Dette får stå å surre på lav varme i et par timer, før jeg kjører den i blenderen, tilsatt litt olje.

På grillen
På tide med magien

Så kommer kronen på verket, nemlig selve grillingen. Meatballs-ene legges på direkte varme for å få grillmerkene, Når de har fått det, så flyttes de til indirekte varme for ikke å bli golfballer, for ingen har vel lyst til å spise det?! Samtidig er det viktig at de blir rå og at mozzarellaen smelter. Sausen står og godgjør seg på grillen hele tiden. Det var behov for å ta til side et par stykker for å kontrollere om de var ferdige.

Når de var ferdige var det bare å dandere maten og gjøre klar for å glefse i seg herligheten.

 

 

 

Mozzarella-meatballs