Chilisalsa

Fredagstacoen er under veis og du har gått lei av tacosausen, eller du ønsker noe med litt mer trøkk. Da er det ikke så mye å frykte. Du kan raskt lage din egen chilisalsa, hvor du har full styring på styrken. Denne salsaen gjør seg også som dip!

Chilisalsa - habanero
Ingredienser

Jeg fikk en idé en fredag vi skulle ha noen venner på fredagstaco, hva om jeg hakker opp litt chili og tilsetter litt lime og sitron? Så jeg prøvde, smaken var god den, men ble alt for syrlig, så jeg tilsatte litt brunt sukker for å dempe syrligheten. Fornøyd med smaken ble det servert, med gode tilbakemeldinger. Konsistensen var ikke helt som jeg ønsket, den ble litt for flytende.

Neste runde med tacos gikk jeg løs igjen, Denne gangen med noen justeringer, blant annet tilsatte jeg litt avokado, det ga et resultat jeg var godt fornøyd med, hvor avokadoen rundet av smaken og gav en tykkere konsistens.

Ingredienser:

 • 3 stk ferske chili
 • 1 stk lime
 • 1-2 ss avokado
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 ts brunt sukker/sukrin gold
 • Noen blader fersk basilikum
 • En klype fersk timian
Ingredienser

Fremgangsmåten er ganske så enkel:

 1. Hakk opp 2 stk chili og ha det i en bolle
 2. Tilsett 1-2 spiseskjeer med avokado
 3. Finhakk og ha oppi 1 fedd hvitløk
 4. Klyp av og tilsett litt basilikum og timian
 5. Tilsett 1 ts brunt sukker/sukrin gold
 6. Tilsett saften fra 1 lime
 7. Bland med stavmikser
 8. Finhakk 1 stk chili, som du rører inn i salsaen

Voila, så har du en ferdig og frisk chilisalsa!

Jeg testet med vanlig «butikk-chili» og habanero. Så langt vil jeg si habanero har gitt den beste smaken. Her er det bare å velge chili ut fra hvor mye trøkk man ønsker på salsaen. I fremtiden vil jeg nok eksperimentere med innholdet i denne. Jeg kan tenke meg å teste ut med litt løk og kanskje koriander.

Mulighetene er mange!