Lammecarré – med appelsin og chili

For en god stund tilbake, kjøpte jeg lammecarré under en harry-handel. Disse ble lagt i fryseren og skulle vente til det rette tidspunktet.

Og endelig var tidspunktet kommet. Egentlig ikke et spesielt tidspunkt, men bare det at jeg hadde lyst til å prøve å grille lammecarré…

Marinaden

Mens kjøttet lå fremme på benken for å få litt romtemperatur, var det på tide å forberede «marinaden» som skulle brukes. Planen var klar, jeg skulle rive litt appelsinskall, presse appelsiner (2 stk ble det), samt hakke opp timian, basilikum, chili, vårløk og hvitløk. Dette skulle kjøttet pensles med under grillingen, samt gi en liten «saus» når kjøttet var klar til servering.

På grillen

Kjøttet ble penslet med marinaden og lagt på indirekte varme, der fikk det ligge en stund for å trekke til seg litt av røyken og gi ennå et nivå av smak. Etter en stund flyttet jeg det over på direkte varme, for å få stekeskorpe, for så å bli flyttet tilbake på indirekte varme og ny runde med pensling.

Når kjøttet var kommet opp i ønsket temperatur, var det på tide med litt hvile og nok en runde med pensling.

Både jeg og fruen var godt fornøyd med resultatet og vil klart gå for dette en gang til.