Chiliscampi

Skal ikke nekte for at jeg er veldig glad i chili… Dessverre er ikke resten av husholdningen like ivrig på chilien, men noen ganger smeller jeg sammen noe som fungerer for de fleste av oss.

I fjor sommer testet jeg ut noe jeg har fått flere ganger på restauranter. Nemlig scampi marinert i olje og chili. Ikke noe hokus pokus og ikke noe banebrytende, men jeg er godt fornøyd med resultatet, og har blitt et ganske fast tilbehør når det grilles.

Så hva er det som gjør at dette blir så godt?

Ingredienser:

  • 2 pakker ukokte scampi
  • 1-2 stk chili
  • 1 stk vårløk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Olivenolje
  • 1 stk lime/sitron

For å ha mest mulig kontroll på når retten er ferdig er det viktig å ha ukokte scampi. Her ser man fort når scampien er ferdig.

Forberedelser
Fremgangsmåte:
  1. Ha scampien i en bolle
  2. Finhakk chili, vårløk og hvitløk
  3. Ha dette over scampien
  4. Press ut saften av en lime/sitron over scampien
  5. Rør rundt og påse at chilien, vårløken og hvitløken er godt blandet sammen
  6. Tilsett litt olivenolje, la det hvile i kjøleskapet, mens du forbereder resten av grillmaten
  7. Når du er klar til å begynne på scampien, legges den over for eksempel i en aluminiums-bakk
  8. Sett aluminiums-bakken på grillen, vend scampiene innimellom.
    1. Ved god tid, bruk indirekte varme
    2. Ved dårlig tid, bruk direkte varme
  9. Når scampien er hvit er den ferdig og klar til å servere
    1. Det er her det er viktig å ha ukokt scampi, ferdig kokt scampi kan raskt bli for mye kokt og oppleves som viskelær

Ta den av grillen og ta i mot mange lovord om hvor digg scampien er.

Denne retten gjør seg som både forret og som tilbehør til hovedretten (Surf ‘n Turf?).

Chiliscampi